Ullmarknad

Årets Ullmarknad 2022 – en succé

Färgstark, mångfald, den skapade nyfikenhet, man blev glad, fick energi, lust och flera ville engagera sig i föreningen, jätteroligt.

Här fanns ullrådgivare, ullförmedlare, ullexperter på olika sorters fårull men även angoraull. Otroligt duktiga hantverkare, utsökt hantverk med ett brett utbud allt från råull, via ljuvliga skinn, garn och till färdiga produkter inklusive slöjdredskap.

Engagerade medlemmar, kunskapsförmedlare och en mycket, mycket stor skara besökare.

 

Tack till alla! Välkomna tillbaka nästa år!
Välkommen till årets ullmarknad i Stadsträdgården den 3 september kl. 10.00 – 16.00.

För andra året i rad ska vi hålla vår efterlängtade och omtyckta Ullmarknad i Stadsträdgården, bakom Flustret utmed Fyrisån. Vi ”öppnar” marknaden kl. 10.00 och håller på fram till 16.00. Ull i Uppland kommer att ha olika ”Ullstationer” där man kan få veta lite om olika fårraser, klämma på ullen, garner, och även handla produkter.

I år har vi plockat fram tipsrundan från tidigare marknader och naturligtvis så kan ni även köpa lotter och vinna ulliga priser som är skänkta av våra medlemmar.

Det kommer att finnas bord där medlemmar demonstrerar olika hantverk såsom Filtnålning, Spinna på slända, Flerfärgsstickning ev några fler. Naturligtvis så kommer det att finnas flera stånd där man kan köpa allt från fårskinn via råull till garn och hantverk.

Till förmån för vår fina förening Ull i Uppland, kommer vi i år att ha ett loppisbord med div spännande saker till försäljning.
Hjärtligt välkomna på en ullig dag i Stadsträdgården 

Inbjudan till Ullmarknad 2022

Slöjdens dag den 4 sept 2021.

Ett stort tack till alla och envar som tillsammans gjorde lördagens marknad i Stadsparken till en succé. Besökarna var imponerade över bredden, kunskapen, det fina hantverket som demonstrerades och såldes. Också väldigt roligt med nya medlemmar på plats och tack till Upplands lin, ett uppskattat samarbete.