Ullmarknad

HEJ ALLA

som bidrog/medverkade till att årets ullmarknad 2023 i stadsträdgården blev riktigt lyckad.

Ni bjöd inte bara på ett glatt humör utan visade också en otrolig ullbredd, allt ifrån råull, fällar, garn, fantastiska produkter både i ull och andra material och inte minst er kunskap – mycket värdefullt.

Så roligt också att det kom så många köpglada besökare och att vädret var med oss. Än en gång tack – vi tillsammans bidrar till en större kunskap om ull och därmed en ökad efterfrågan.
Vi är på rätt väg – ullen är hetare än aldrig förr.
Styrelsen i Ull i Uppland

Välkommen till Ullmarknaden den 2 september 2023

För tredje året i rad ska vi hålla vår efterlängtade och omtyckta Ullmarknad i Stadsträdgården, bakom Flustret, utmed Fyrisån.
Vi öppnar marknaden kl 10.00 och håller på fram till 16.00.

Ull i Uppland kommer naturligtvis att ha sin omtyckta lottförsäljning med ulliga vinster skänkta av våra duktiga medlemmar.

Det kommer att finnas:
Garn, fällar, fårskinn, stickat, nålbundet, kuddar, vantar, tvättad ull, råull i mån av tillgång, återbruk, användbara trätillbehör för
ullen samt hemmet, stickade sockor och tröjor, handfärgade garner, garnkit, mönster, projektpåsar, garn från angorakaniner
och mycket mer.

Vi får besök av ett lokalt spinneri som säljer sina egna garner. Även i år kommer det att finnas bord där medlemmar demonstrerar
olika hantverk t ex spinna och nålbindning.

Hjärtligt välkomna på en ullig dag i Stadsträdgården

Affish ullmarknad -23

Inbjudan till ….. ULLMARKNAD 2/9 2023

Hej medlem i Ull i Uppland och övriga intresserade, nu är det dags att anmäla sig till vår ullmarknad som även i år kommer att vara i Stadsträdgården den 2 september kl. 10.00 – 16.00. 

I år har vi utökat marknaden med att bjuda in er som förutom ullprodukter har annat egentillverkat hantverk och skulle vilja stå hos oss och sälja, detta gäller ej mat

Vi kan erbjuda dig MEDLEM något av följande 3 alternativ: 

OBS begränsat antal platser! 

  1. En yta om 3*3 m – inkl. bord 183*76 cm, stol och plats i tält – 700:-
  2. En yta om 3*3 m – inkl bord och stol –  ta med eget tält om du vill 500:-
  3. En yta om 3*3 m – du tar med eget bord, stol och ev tält – 350:-

För icke medlemmar i Ull i Uppland har vi följande erbjudande: 

  • En yta om 3*3 m – du tar med eget bord, stol och ev tält – 700:- 

Anmälan görs till Eva Norgren, eva.norgren.en@gmail.com senast den 10 augusti, 2023

OBS ange vilket av ovan alternativ du önskar, ange vilka produkter du huvudsakligen säljer, ev företagsnamn, och annat som kan vara bra för oss att veta. 

OBS Du kommer att få en bekräftelse på din anmälan – först då ska du betala – detta eftersom antalet platser är begränsat! 

Erlagd avgift återbetalas inte men du kan överlåta din plats till annan hantverkare!

OBS Information ang ur- och i-lastning, vägar att ta sig in i parken och parkeringsmöjligheter kommer närmare marknadsdatum.

Stöd din förening och skänk några ullrelaterade priser till vårt lotteri, kontakta isf Carina Wenngren sticarwen@telia.com
Vill du bli medlem så kostar det 250:- Du kan betala in summanbankgiro 5073-0365 alternativt kan du använda swish till 1231310705. Var noga med att ange ditt namn och din e-postadress i meddelanderaden så vi kan kontakta dig vid behov.

Varmt välkommen/styrelsen i Ull i Uppland 

Ullmarknad 2023.docx

Årets Ullmarknad 2022 – en succé

Färgstark, mångfald, den skapade nyfikenhet, man blev glad, fick energi, lust och flera ville engagera sig i föreningen, jätteroligt.

Här fanns ullrådgivare, ullförmedlare, ullexperter på olika sorters fårull men även angoraull. Otroligt duktiga hantverkare, utsökt hantverk med ett brett utbud allt från råull, via ljuvliga skinn, garn och till färdiga produkter inklusive slöjdredskap.

Engagerade medlemmar, kunskapsförmedlare och en mycket, mycket stor skara besökare.

 

Tack till alla! Välkomna tillbaka nästa år!
Välkommen till årets ullmarknad i Stadsträdgården den 3 september kl. 10.00 – 16.00.

För andra året i rad ska vi hålla vår efterlängtade och omtyckta Ullmarknad i Stadsträdgården, bakom Flustret utmed Fyrisån. Vi ”öppnar” marknaden kl. 10.00 och håller på fram till 16.00. Ull i Uppland kommer att ha olika ”Ullstationer” där man kan få veta lite om olika fårraser, klämma på ullen, garner, och även handla produkter.

I år har vi plockat fram tipsrundan från tidigare marknader och naturligtvis så kan ni även köpa lotter och vinna ulliga priser som är skänkta av våra medlemmar.

Det kommer att finnas bord där medlemmar demonstrerar olika hantverk såsom Filtnålning, Spinna på slända, Flerfärgsstickning ev några fler. Naturligtvis så kommer det att finnas flera stånd där man kan köpa allt från fårskinn via råull till garn och hantverk.

Till förmån för vår fina förening Ull i Uppland, kommer vi i år att ha ett loppisbord med div spännande saker till försäljning.
Hjärtligt välkomna på en ullig dag i Stadsträdgården 

Inbjudan till Ullmarknad 2022

Slöjdens dag den 4 sept 2021.

Ett stort tack till alla och envar som tillsammans gjorde lördagens marknad i Stadsparken till en succé. Besökarna var imponerade över bredden, kunskapen, det fina hantverket som demonstrerades och såldes. Också väldigt roligt med nya medlemmar på plats och tack till Upplands lin, ett uppskattat samarbete.