Kurser

Våttovning!
Lena Junell Opgenoorth, 21 och 22 jan 2023

Kursen vänder sig till dig/den som vill lära sig grunderna i våttovning. Du får en genomgång vilken ull som passar till vad när du tovar och du får en inblick i vad man kan använda ullen till genom en visning av ledarens egna tovade alster innan du släpper loss din egen kreativitet. Du tovar en sittdyna och har även möjlighet att tova en ihålig enkel form t ex en ljuslykta, liten väska eller något annat tredimensionellt.

Fulltecknad!
Det är just det här med hälen – vi stickar strumpor och sockor!
Annkristin Hult, 1 och 25 feb 2023

Här är kursen för dig som vill lära dig sticka sockor/strumpor. Vi prövar olika sätt att sticka hälar och minskningar för tån. Vi träffas vid två tillfällen – första gången under en kväll då vi startar upp och får hemläxa att sticka resår till fem olika ”provstrumpor” och hältyper. Under en heldag ägnar vi oss sedan åt de olika hälarna och minskningarna.

 

Tyvärr inställd!
Hur förbereder vi ull för spinning?
Annkristin Hult, 22 mars 2023  

Kurs för fårägare som vill förädla ull till garn. Vi pratar ull, rensar ull och lär hur man förbereder ull innan den skickas till spinneri.

 

Anmälan!
INBJUDAN Digital kurs med Louise Ström – att väva band med brickor

Plats: Kursen genomförs digitalt över Zoom i samverkan med
Studieförbundet Vuxenskolan
Tid: 24 april 2021 kl. 09.30 – 16.00
Kursledare: Louise Ström från Spångmurs
Kostnad: 550 kr

Anmälan här!

Lotta Blom – Tant kofta! – 14-15 mars – FULLTECKNAD

 

Sticka, valka och slopa plastig fleece

 

Sticka och valka en kofta i naturlig storlek i värmande ull – en kretsloppsfiber med fantastiska egenskaper. den är krusig och elastisk vilket ger varma plagg som håller formen. Ullen är smutsavstötande, värmer trots att den blivit våt och brinner dåligt!