Resor

INSTÄLLT!

Ull i Upplands reser till Östersund med besök hos Woolpower och Väveriet i Bollnäs den 15 – 16 september 2023 i samverkan med Sundbergs buss, Östhammar.


Dag 1, 15/9

Vi startar dagen i Östhammar kl. 05.00 och hämtar upp vid Uppsala Konsert & Kongress UKK, Roslagsgatan 6 kl. 06.00, åker norrut, stannar i Hudiksvall för förmiddagskaffe med smörgås. Resan går sedan vidare mot Östersund. Hos Woolpower bjuds vi på lunch innan det blir visning av anläggningen och produktionen.

https://woolpower.se/
Övernattning på Clarion Hotel Grand i centrala Östersund, kvällen är fri för egna aktiviteter.


Dag 2, 16/9

Efter en god frukostbuffé åker vi hemåt igen kl. 08.00. I dag åker vi E45an och passerar bland annat Åsarna, Ytter- och Överhogdal och Järvsö. Det blir förmiddagskaffe även i dag. Väl framme i  Bollnäs besöker vi Mobackes Trädgårdscenter och äter lunch på restaurangen Lilla k:s trädgårdskök som ligger i samma byggnad. Efter lunch besöker vi Väveriet i Bollnäs som ligger i gamla mejeriet strax intill, där blir det en visning av deras produktion, bland annat kardar de inlämnade vävda plädar och väver egna ullplädar.

https://mobackes.se/
https://lillak.com/
https://www.vaveriet.com/

Efter spännande studiebesök och god lunch startar hemresan. Vi är i Uppsala vid 19.00-tiden.

Pris 2 200.- för medlemmar i Ull i Uppland
övriga 2 500:-
Enkelrumstillägg 495.-

 

FÅRfest i Kil 2022 blir ”FÅRet runt”

FÅRET runt med FÅRfesten i Kil
Corona ställer till det och vi som jobbar med FÅReningen FÅRfest i Kil får hela tiden tänka nytt och tänka om. Här är ett smakprov på vad vi planerar under FÅRET runt!

När restriktionerna lättar ställer vi till med en häftig ”ROCKgala i Kil. Här blir det full fart på allt som snurrar och går att spinna på och vi hoppas kunna ha öppet hus för alla som vill titta in! Den andra april blir det Påsk-marknad på torget i Kil med lokala utställare. Det finns möjlighet att sälja fårprodukter och vårt Tussris. Veckorna innan påsk har vi också utställning med ull-tema på biblioteket!  Till sommaren hoppas vi kunna genomföra ett lite större marknadstillfälle i samband med Kil hela veckan! En favorit i repris blir vårt ”Fika i Fårhagen” till våren. Här kan vi njuta av härligt sällskap av både djur och människor i frisk luft och inspirerande miljö! Så fortsätter vi att jobba på vårt projekt, Tova stort med häst. Vi tovar på och resultatet kommer att bli något i hästväg!

Ett av FÅReningens mål under 2022 är att jobba för den yngre generationen! Under hösten har vi haft samarbete med fritidsavdelningar i Kil. Barngrupper har besökt Ullverkstan och tovade ljuslyktor. Det var mycket uppskattat och planer är att fortsätta med och utveckla barnverksamheten under året. En kurs för låg-och mellanstadieelever är under planering till hösten. Här är tanken att deltagarna vid första tillfället åker till en FÅRbonde och får vara med vid klippningen av fåren. Vi får med ull hem till Ullverkstan som vi under resten av kursen tvättar, färgar, kardar o skapar ull-alster av. Avslutningsfesten blir såklart i hagen, hos fåren som producerat och skänkt oss ullen.

FÅReningen planerar också att finnas med vid olika besöksmål och evenemang under året för att visa på allt som fåret bidrar med , hålla workshops och sprida hantverket och locka fler till FÅReningen.

VI kommer under året att satsa på:

  • Möten och aktiviteter för att sprida kunskap och inspiration om allt som rör FÅRET samt utveckling och hantverk med FÅRprodukter.
  • Digitala sändningar t.ex. FÅRfesten besöker, FÅReläsningar, demonstration/visning kopplat till får, ull, skinn, får- och lammkött samt fårmjölk.
  • Kurser, både digitalt och fysiskt.
  • Vi medverkar gärna när vi blir inbjudna på FÅRdagar, FÅRkalas eller dylikt på hembygdsgårdar, folkparker, föreningar m.m
  • För FÅRfestens framtid satsar vi extra på aktiviteter för barn och unga.

Följ vad som är på gång!

 

Fårfesten Annorlunda – Kil 2021

Pga Covid 19 blev Fårfesten i Kil 2021 helt digital!

Fårfesten 2020 med tema: FÅR – the Future!

Anmälan låg öppen på Sundbergs Buss hemsida – http://www.sundbergsbuss.se/

Res med till Fårfesten i Kil den 28-29 februari 2020 där alla går man ur huse för att vara med på Fårfesten,
Här finns allt som har med får och ull att göra, allt från små örhängen till stängsel. Föreläsningar, modevisningar, workshops och en mängd utställare. Det är två härliga dagar med ullen och hantverket i centrum.

Vi övernattade i Karlstad på Scandic City mitt i stan.
Pris 1 490.-

 

Resor

INSTÄLLT!

Woolpower och Väveriet är målet för resan!

Pris 2 200.- för medlemmar i Ull i Uppland
övriga 2 500:-
Enkelrumstillägg 495.-

Detta ingår i priset:

  • Resa i turistbuss med toalett.
  • Del i dubbelrum.
  • Två förmiddagskaffe.
  • Två luncher.
  • Guidning enligt program

Sista anmälningsdag 4/8 2023 till  info@sundbergsbuss.se eller tel 0173 460 18
Betalningen ska vara Sundbergs Busstrafik AB tillhanda senast 7/8 2023 på bankgiro nr 5127-2417, efter sista betalningsdatum är anmälan bindande.

Sundbergs Busstrafik AB erbjuder inte avbeställningsskydd, du bör därför ha en personlig reseförsäkring med avbeställningsskydd. Om du inte har reseförsäkring i din hemförsäkring bör du kontakta ditt försäkringsbolag och teckna en separat reseförsäkring. Observera att i vissa bankkort ingår en reseförsäkring. Sundbergs Busstrafik innehar lagstadgad resegaranti.

Glöm ej att anmäla specialkost, och tänk på att inte använda starka dofter.
Sundbergs Busstrafik AB / Desirée Boman

Vill du bli medlem i Ull i Uppland är medlemsavgiften för 2023 är 250 kr och betalas in på föreningens bankgiro 5073-0365 alternativt kan du använda swish till 1231310705. Var noga med att ange ditt namn och din e-postadress i meddelanderaden så vi kan kontakta dig vid behov.
Ull i Uppland / Eva Norgren, eva.norgren.en@gmail.com 

Program i korthet_Ull i Uppland 2023.docx
Presentation av WoolPower o Väveriet