Resor

FÅRfest i Kil 2022 blir ”FÅRet runt”

FÅRET runt med FÅRfesten i Kil
Corona ställer till det och vi som jobbar med FÅReningen FÅRfest i Kil får hela tiden tänka nytt och tänka om. Här är ett smakprov på vad vi planerar under FÅRET runt!

När restriktionerna lättar ställer vi till med en häftig ”ROCKgala i Kil. Här blir det full fart på allt som snurrar och går att spinna på och vi hoppas kunna ha öppet hus för alla som vill titta in! Den andra april blir det Påsk-marknad på torget i Kil med lokala utställare. Det finns möjlighet att sälja fårprodukter och vårt Tussris. Veckorna innan påsk har vi också utställning med ull-tema på biblioteket!  Till sommaren hoppas vi kunna genomföra ett lite större marknadstillfälle i samband med Kil hela veckan! En favorit i repris blir vårt ”Fika i Fårhagen” till våren. Här kan vi njuta av härligt sällskap av både djur och människor i frisk luft och inspirerande miljö! Så fortsätter vi att jobba på vårt projekt, Tova stort med häst. Vi tovar på och resultatet kommer att bli något i hästväg!

Ett av FÅReningens mål under 2022 är att jobba för den yngre generationen! Under hösten har vi haft samarbete med fritidsavdelningar i Kil. Barngrupper har besökt Ullverkstan och tovade ljuslyktor. Det var mycket uppskattat och planer är att fortsätta med och utveckla barnverksamheten under året. En kurs för låg-och mellanstadieelever är under planering till hösten. Här är tanken att deltagarna vid första tillfället åker till en FÅRbonde och får vara med vid klippningen av fåren. Vi får med ull hem till Ullverkstan som vi under resten av kursen tvättar, färgar, kardar o skapar ull-alster av. Avslutningsfesten blir såklart i hagen, hos fåren som producerat och skänkt oss ullen.

FÅReningen planerar också att finnas med vid olika besöksmål och evenemang under året för att visa på allt som fåret bidrar med , hålla workshops och sprida hantverket och locka fler till FÅReningen.

VI kommer under året att satsa på:

  • Möten och aktiviteter för att sprida kunskap och inspiration om allt som rör FÅRET samt utveckling och hantverk med FÅRprodukter.
  • Digitala sändningar t.ex. FÅRfesten besöker, FÅReläsningar, demonstration/visning kopplat till får, ull, skinn, får- och lammkött samt fårmjölk.
  • Kurser, både digitalt och fysiskt.
  • Vi medverkar gärna när vi blir inbjudna på FÅRdagar, FÅRkalas eller dylikt på hembygdsgårdar, folkparker, föreningar m.m
  • För FÅRfestens framtid satsar vi extra på aktiviteter för barn och unga.

Följ vad som är på gång!

 

Fårfesten Annorlunda – Kil 2021

Pga Covid 19 blev Fårfesten i Kil 2021 helt digital!

Fårfesten 2020 med tema: FÅR – the Future!

Anmälan låg öppen på Sundbergs Buss hemsida – http://www.sundbergsbuss.se/

Res med till Fårfesten i Kil den 28-29 februari 2020 där alla går man ur huse för att vara med på Fårfesten,
Här finns allt som har med får och ull att göra, allt från små örhängen till stängsel. Föreläsningar, modevisningar, workshops och en mängd utställare. Det är två härliga dagar med ullen och hantverket i centrum.

Vi övernattade i Karlstad på Scandic City mitt i stan.
Pris 1 490.-