Helena Mattsson
Götbrunna, Ängen 1
743 72 Björklinge
070-475 26 97

HeMa Design

HeMa Design
Jag, Helena Mattsson, har ett företag med våra vackra Gotlandstackor som bas. Har tidigare haft både vita och svarta Ryor. De sista svarta gick iväg till de sälla jaktmarkerna i höstas när vi bestämde att minska ner mängden får lite.
Mitt intresse för avel har alltid varit stort vilket leder till fina skinn och underbar ull som i sin tur genererar fantastiskt garn som spinns antingen på Båvens Spinneri eller Wålstedts, allt för bästa kvalitet.
Den Svenska ullen är fantastisk!!
Jag syr av mina egna fårskinn bl.a kuddar, cykelsadelskydd, boer, nallar mm. De vackra glänsande mjuka skinnen används även till att bräma en del av mina nålbundna och stickade vantar med.
Ur mina händer kommer det även stickade och vävda halsdukar, sjalar, muddar, vantar och barnmössor, en del av egen formgivning.
Under året så står jag på div marknader bl. a Medeltidsmarknaden i Husby- Långhundra, ett flertal evenemang på Skansen (även julmarknad) och Ulva Julmarknad,
Jag är delägare i en liten butik i Gamla Stan i Stockholm, Trångt & Trevligt Västerlånggatan 24, och är med i butiken Ångbåtsbryggans Hantverk i Grisslehamn som har öppet under sommarhalvåret (Juni-Augusti).
Ull och skinn är en underbar kombination som är fantastisk att jobba med och jag är tacksam för att så många tycker om mina alster.
Att handarbeta är en lisa för själen.