Ullmarknad

Ullmarknad i Österbybruk – 12-13 augusti 2017

Värdar: Ull i Uppland och Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet

Ett fyrtiotal fårägare, konsthantverkare, slöjdare, formgivare och småskaliga producenter hälsar dig välkommen till den fjärde upplagan av Ullmarknaden i Österbybruk. Under marknaden kommer vi att visa slöjd- och hantverkstekniker och sälja våra produkter; garn, ull, skinn, redskap, tovat, vävt, spunnet och sytt av hög kvalitet!

Utställarna är medlemmar i ett aktivt lokalt nätverk, som arbetar med material från svenska får och utvecklar användningsområdet för ull. Marknaden är ett led i strävan att sprida kunskap och information om svensk ull – en hållbar och lokal resurs!

Du hittar hela utställarlistan här! utstallare!

Som besökare kan du prova på att tova, sticka, nålbinda, spinna, karda och tälja och ännu mer. Vi erbjuder Slöjdklubb för barnen, kurser och föreläsningar, tävlingar och andra aktiviteter. Icke att förglömma den populära tipsrundan! Detta erbjuder vi på ulldagarna! kurser! och andra aktiviteter!

Missa inte spinnstafetten på lördagen och möjligheten att skicka in ditt vackraste handspunna garn i förväg för att tävla mot andra om folkets röst och juryns bedömning här finns mer info! stafetten

Du som har svensk råull kvar i ladan har möjlighet att lämna in det under helgen till söndagens välgörenhetsauktion till förmån för en lokal organisation – detta gäller! Ullfakta till auktion

Vi kommer att få besök av gotlandslamm som ska klippas under marknadsdagarna. Ullen auktioneras ut på söndagen för en god sak.
Ullmarknaden arrangeras av Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet och föreningen Ull i Uppland i samverkan med Stiftelsen Österbybruks Herrgård.

Plats: Stallbacken Österbybruks Herrgård
Entré: 20 kr inklusive lott
Kontaktperson: Annkristin Hult, 070-625 38 55, Annkristin.Hult@upplandsmuseet.se