Medlems/nätverksträffar

Nätverksträffen 27 januari
2018

VAD ÄR RÄTT PRIS – OCH VAD DRIVER DIG?

var rubriken på nätverksträffen. Anne Elmdahl, hemslöjdskonsulent som driver eget företag och också varit chef för hemslöjdens butik i Linköping, delade med sig av sina erfarenheter. Därefter följde diskussion om slöjdarens/ konsthantverkarens förutsättningar som entreprenör och tankar kring prissättning, kollektionstänkande och kundstrategi. 

Efter lunch presenterades vandringsutställningen ULL FÖR LIVET som har producerats av hemslöjdskonsulenterna. Den innehöll stickat, vävt, tovat och sytt i ull från våra svenska fårraser, med garner spunna på olika spinnerier.

Dagen avslutades med kort information om ullmarknaden i Österbybruk, ett samarbete mellan Ull i Uppland och hemslöjdskonsulenten.

 

 

Medlemsträffen den 30 maj 2017

Fokus för kvällen var främst på Ullmarknaden i Österbybruk som går av stapeln den 12-13 augusti 2017. Hemslöjdskonsulenten i Uppsala län, Annkristin Hult, höll ett föredrag om tips och tricks samt informerade om marknaden tillsammans med styrelsen för Ull i Uppland.
Under kvällen presenterade även medlemmen Anita Lindh sin verksamhet med angorakaniner. Gruppdiskussioner genomfördes och avslutades med att styrelsen presenterade höstens program.

Nätverksträffen den 29 oktober 2016

Föredrag av Olle-Petter Melin

Olle-Petter Melin berättade om mönstrade vantar från Övre Dalarna. Han har gjort en studie i form av en C-uppsats i Textilvetenskap och haft tillgång till insamlade vantar på Nordiska Museet. Visningen gav mersmak!

Gunilla Jönsson berättade personligt om sitt yrkesliv i svensk Teko-bransch. Från Konsumentverket och utveckling av sjukvårdstextil till Textil- och Läderlaboratoret AB via många förtroendeuppdrag i branschen. Vi fick alla ett antal tankeställare från fördelning av fiberslag i världsproduktionen till vilka reklamationsorsaker som hanteras av Textil- och Mögelgruppen på Allmänna Reklamationsnämnden. Spännande!