Medlems/nätverksträffar

Medlemsträff 14 november 2018

Höstens medlemsträff var den 14 november 2018 i lokal på Studieförbundet Vuxenskolan

Program:
17.30 – 18.00 kvällsfika (macka) och mingel
18.00 – 19.30 föreläsning, inkl. frågor av textilarkeolog Annika Larson, fil dr, forskare Uppsala universitet (http://www.arkeologi.uu.se/personal/presentationer/annika-larsson/ )
19.30 – 21.00 diskussion om användningsområde av taggen, produktförsäkran och vår logga.

Hälsningar / Styrelsen Ull i Uppland

Medlemsträff 30 maj 2017

Fokus för kvällen var främst på Ullmarknaden i Österbybruk som går av stapeln den 12-13 augusti 2017. Hemslöjdskonsulenten i Uppsala län, Annkristin Hult, höll ett föredrag om tips och tricks samt informerade om marknaden tillsammans med styrelsen för Ull i Uppland.
Under kvällen presenterade även medlemmen Anita Lindh sin verksamhet med angorakaniner. Gruppdiskussioner genomfördes och avslutades med att styrelsen presenterade höstens program.

Nätverksträffen den 29 oktober 2016

Föredrag av Olle-Petter Melin

Olle-Petter Melin berättade om mönstrade vantar från Övre Dalarna. Han har gjort en studie i form av en C-uppsats i Textilvetenskap och haft tillgång till insamlade vantar på Nordiska Museet. Visningen gav mersmak!

Gunilla Jönsson berättade personligt om sitt yrkesliv i svensk Teko-bransch. Från Konsumentverket och utveckling av sjukvårdstextil till Textil- och Läderlaboratoret AB via många förtroendeuppdrag i branschen. Vi fick alla ett antal tankeställare från fördelning av fiberslag i världsproduktionen till vilka reklamationsorsaker som hanteras av Textil- och Mögelgruppen på Allmänna Reklamationsnämnden. Spännande!