Medlemsmöte

Medlemsmöte 1 juni 2019

Tyvärr inställt pga. för få anmälda!
Program som var planerat:

13.00 – 15.00 fika (macka) och mingel samtidigt som Louise Ström skulle ha berättat om sitt företag Spångmurs och visat hur man väver band med brickor.

Vill du kika in på hennes hemsida är adressen: www.spangmurs.se   

Medlemsmöte 14 november 2018

Annika har en brokig bakgrund med både textilutbildning och statsvetenskap. Hon är uppvuxen mestadels ute på landsbygden med får och kom tidigt i kontakt med ull. 

Annika har genom sitt kunnande och ifrågasättande rört om i de arkeologiska kretsarna. 

Hon lärde oss att vi måste vara kritiska granskare och ifrågasätta vad det är vi tittar på av de artefakter som visas upp.  Ett tygstycke behöver tex inte tillhöra ett  livstycke det skulle lika gärna kunna vara en del av en tröja.  

Det var en underbar och givande kväll med många frågor som Annika svarade på med goda skratt. 

Kvällen avslutades med att UiU gav Annika en orkidé att ta med och minnas oss med. 

http://www.arkeologi.uu.se/personal/presentationer/annika-larsson/ 

Medlemsmöte 30 maj 2017

Fokus för kvällen var främst på Ullmarknaden i Österbybruk som går av stapeln den 12-13 augusti 2017. Hemslöjdskonsulenten i Uppsala län, Annkristin Hult, höll ett föredrag om tips och tricks samt informerade om marknaden tillsammans med styrelsen för Ull i Uppland.
 
Under kvällen presenterade även medlemmen Anita Lindh sin verksamhet med angorakaniner. Gruppdiskussioner genomfördes och avslutades med att styrelsen presenterade höstens program.

Nätverksträffen den 29 oktober 2016

Föredrag av Olle-Petter Melin

Olle-Petter Melin berättade om mönstrade vantar från Övre Dalarna. Han har gjort en studie i form av en C-uppsats i Textilvetenskap och haft tillgång till insamlade vantar på Nordiska Museet. Visningen gav mersmak!

Gunilla Jönsson berättade personligt om sitt yrkesliv i svensk Teko-bransch. Från Konsumentverket och utveckling av sjukvårdstextil till Textil- och Läderlaboratoret AB via många förtroendeuppdrag i branschen. Vi fick alla ett antal tankeställare från fördelning av fiberslag i världsproduktionen till vilka reklamationsorsaker som hanteras av Textil- och Mögelgruppen på Allmänna Reklamationsnämnden. Spännande!