Medlems/nätverksträffar

Nätverksträffen den 27 januari
2018

VAD ÄR RÄTT PRIS – OCH VAD DRIVER DIG?

Anne Elmdahl, hemslöjdskonsulent som driver eget företag och också varit chef för hemslöjdens butik i Linköping, delar med sig av erfarenheter.

Kl. 10-12
Föreläsning och diskussion om slöjdaren/ konsthantverkarens förutsättningar som entreprenör och tankar kring prissättning, kollektionstänkande och kundstrategi. Vad driver dig att ägna din tid till handgjort skapande?
En dag med diskussioner kring kunders värderingar och val, säljbarhet, prisstrategier samt tankar kring kollektioner och produkter. Vi tittar på föremål som har olika egenskaper när det gäller vem som är kunden och var de säljs och till vilket pris.
Ta med minst 3-5 produkter av det du producerar och som vi kan fundera och diskutera kring vilket pris som är bra och vem eller vilka kunden är och hur produkten kan nå fler intresserade.

Kl. 12-13
Lunch. Vegetarisk soppa samt bröd

Kl. 13-14
Fortsättning efter lunch med diskussion kring medhavda föremål.

Kl. 14-15
Fika och titt på ULL FÖR LIVET. Vandringsutställningen som har producerats av hemslöjdskonsulenterna kommer direkt från Vävmässan och Formex. Den visar stickat, vävt, tovat och sytt i ull från våra svenska fårraser, med garner spunna på de olika spinnerierna.  Utställningen gör ett stopp i Uppsala under träffen, sedan vidare till Fårfesten. Vi kommer även att visa den på Ullmarknaden i höst.

Kl. 15-16
ULLMARKNAD 2018

Marknaden växer för varje år, vi vill hela tiden förnya och förbättra till nästa år. Du får info om kunders och utställares synpunkter på 2017 års marknad och vi tittar framåt på kommande aktiviteter.

TID:               kl. 10-16

PLATS:           Kaniken, Västra Ågatan 16, Uppsala Senast 22 januari till:

ANMÄLAN:   anmalan@upplandsmuseet.se 325 kr + moms kr inkl. lunch och kaffe. Faktureras. Anmälan är bindande. Avanmälan efter den 22 januari debiteras med 200 kr.

Medlemsträffen den 30 maj 2017

Fokus för kvällen var främst på Ullmarknaden i Österbybruk som går av stapeln den 12-13 augusti 2017. Hemslöjdskonsulenten i Uppsala län, Annkristin Hult, höll ett föredrag om tips och tricks samt informerade om marknaden tillsammans med styrelsen för Ull i Uppland.
Under kvällen presenterade även medlemmen Anita Lindh sin verksamhet med angorakaniner. Gruppdiskussioner genomfördes och avslutades med att styrelsen presenterade höstens program.

Nätverksträffen den 29 oktober 2016

Föredrag av Olle-Petter Melin

Olle-Petter Melin berättade om mönstrade vantar från Övre Dalarna. Han har gjort en studie i form av en C-uppsats i Textilvetenskap och haft tillgång till insamlade vantar på Nordiska Museet. Visningen gav mersmak!

Gunilla Jönsson berättade personligt om sitt yrkesliv i svensk Teko-bransch. Från Konsumentverket och utveckling av sjukvårdstextil till Textil- och Läderlaboratoret AB via många förtroendeuppdrag i branschen. Vi fick alla ett antal tankeställare från fördelning av fiberslag i världsproduktionen till vilka reklamationsorsaker som hanteras av Textil- och Mögelgruppen på Allmänna Reklamationsnämnden. Spännande!