Medlems/nätverksträffar

Medlemsträff 14 november 2018

Nu är det dags att ses igen – höstens medlemsträff den 14 november 2018 i lokal på Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1 tr.

Program: 

Fk/ taggen kommer att finnas att köpa för den som behöver fler.

Kostnad: för medlemmar gratis och för icke medlemmar 100 kr

Anmälan: Välkommen med din anmälan till Helena Mattsson – hemadesign@mac.com

OBS sista anmälningsdag – söndagen den 11 november! 

Hälsningar / Styrelsen Ull i Uppland

Medlemsträff 30 maj 2017

Fokus för kvällen var främst på Ullmarknaden i Österbybruk som går av stapeln den 12-13 augusti 2017. Hemslöjdskonsulenten i Uppsala län, Annkristin Hult, höll ett föredrag om tips och tricks samt informerade om marknaden tillsammans med styrelsen för Ull i Uppland.
Under kvällen presenterade även medlemmen Anita Lindh sin verksamhet med angorakaniner. Gruppdiskussioner genomfördes och avslutades med att styrelsen presenterade höstens program.

Nätverksträffen den 29 oktober 2016

Föredrag av Olle-Petter Melin

Olle-Petter Melin berättade om mönstrade vantar från Övre Dalarna. Han har gjort en studie i form av en C-uppsats i Textilvetenskap och haft tillgång till insamlade vantar på Nordiska Museet. Visningen gav mersmak!

Gunilla Jönsson berättade personligt om sitt yrkesliv i svensk Teko-bransch. Från Konsumentverket och utveckling av sjukvårdstextil till Textil- och Läderlaboratoret AB via många förtroendeuppdrag i branschen. Vi fick alla ett antal tankeställare från fördelning av fiberslag i världsproduktionen till vilka reklamationsorsaker som hanteras av Textil- och Mögelgruppen på Allmänna Reklamationsnämnden. Spännande!