Hemma hos!

Besök i färgeri och butik hos Huskroken

 

Lördagen den 28 april 2018, kl 12-16

Vi börjar med en titt i Kicki Trodins färgeri där hon färgar både bomull, lin, siden och ull. Hela processen är miljö-certifierad, och tidigare levererades Huskrokens eget garn till 15-talet butiker. I butiken kan ni klämma o känna på garner och stickade plagg.

Till lunch äter vi soppa och smörgås och umgås, och den som vill är välkommen att hålla en kort presentation av sin verksamhet.

Kicki och hennes man har bott 12 år på Gotland, och det var där de startade Ateljé Huskroken. På Gotland finns en väl rotad tradition av ull och ullhantverk. Vi kommer under eftermiddagen få höra om olika initiativ och samarbeten som startats på ön och vad som blivit lyckade projekt. Kicki berättar också om sin egen verksamhet.

Huskroken ligger i Järfälla, norr om Stockholm, och de som vill åker gemensamt med bil dit från Uppsala. Ange i anmälan om du kan tänka dig att köra, eller om du gärna åker med (mot en liten bensinslant).

Adressen är Skimmelvägen 6 i Jakobsberg. Det finns möjlighet att parkera några bilar på tomten och resten på Vattmyraskolans parkering några minuter från huset.

Kostnad: 150 kronor för medlemmar, 200 kronor för icke medlemmar

Anmälan till anita.grahn@yahoo.se senast den 15e april 2018.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan